Kunstutstilling Rudi Gard ÅPNING 1 aug KL.19.00

Posted by on Jul 10, 2018 in Uncategorized | No Comments
Kunstutstilling Rudi Gard ÅPNING 1 aug KL.19.00

Jeg arbeider i eget atelier lokalisert i Mustad Næringspark, et industriområde på Gjøvik som utvikler seg til å bli et spennende miljø med kultur og næringsvirksomhet.

Jeg er min egen lykkes smed. Sakte, men sikkert foredler jeg ny kunnskap med skaperglede og vilje. Store formater angripes intuitivt, et slags styrt tilfeldighetsprinsipp, glade farger, lyse og mørke, kastes rundt på lerettet med pensler, kniver, sparkler og svamper. Målet er ofte definert, det er bare veien dit som er udefinert. Men, I love it!

Det er prosessen i seg selv som utfordrer og spenningen ligger et sted midt i mellom. Mine bilder er en blanding av det figurative og det abstrakte språket.

Etter flere år ser jeg nå resultater! Jeg har vist frem mine verk til publikum i flere separatutstillinger, kollektive utstillinger og åpne verksteder på Kunstalboratoriet på Mustad Næringspark i Gjøvik. 1 august åpner jeg ny utstilling på Rudi Gard på Hundorp, i Gudbrandsdalen hvor vi har vårt andre hjemsted, på Gålå. Det blir spennende!

 

Om utstillingen på Rudi Gard 01.08 – 15.09 2018

Jeg har en ganske sterk fargepalett med mye energi. Fargene er mitt uttrykk!! Gjennom sterke farger kan jeg vise min livskraft. Fargepaletten er meg! Jeg arbeider ofte med en ide, eller en konkret skisse som utgangspunkt for en komposisjon. Jeg angriper lerretet med et styrt tilfeldighetsprinsipp. Med det mener jeg at jeg er mer bevisst på hva jeg skal ende opp med enn det selve arbeidsprosessen tilsier. I begynnelsen går det så bra, optimismen er stor og jeg tror alltid at denne gangen kommer jeg raskt til mål. Men etter dager, uker og måneder, så forstår jeg jo at det aldri vil ende på den måten. Og det er selve prosessen som er viktig, og det er den tiden det tar å skape et bilde at alle ideene mine og følelsene mine får lov til å bli synlige i et sluttresultat.

I tillegg til fargene er jeg opptatt av tekstur og teknikk. Jeg anvender ulike teknikker og skaper ulike teksturer med forskjellige redskaper. Min vilje til å skape noe abstrakt gjennom struktur er vanskelig, fordi mitt indre leter hele tiden etter komposisjon, og den blir ofte figurativ. Derfor ender bildene opp i en blanding av både figurativt og abstrakt motiv. Da jeg ble spurt om å vise mine bilder på Rudi Gard, i perioden hvor Peer Gynt spelet arrangeres,var det naturlig for meg å skape uttrykk som kunne settes i sammenheng med Peer Gynt og dens historie.

Jeg liker å skape bilder av mennesker i samspill og relasjon, og mennesket alene i ensomhet. Min inspirasjon til noen av bildene er fra kunstnere og billedhuggere som Gustav Vigeland og Antony Gormley. Vigeland inspirerer med skulpturer i stein og bronse med skildringer av mennesker i tette relasjoner, og som uttrykker melankoli, hengivelse,dyp smerte, og av og til om lykke, sjelden om glede.

Antony Gormley, inspirer med sine skulpturer i jern og stein med utgangspunkt i menneskekroppen, gjerne sin egen, men rensket for individuelle kjennetegn, og plassert i store landskap eller skulpturparker.

Jeg har satt både Vigelands ”kropper” og Gormleys ”kropper” inn i fortellingen om Peer Gynt og skapt motiver som uttrykker hengivelse, smerte og selvransakelse, og ikke minst tilgivelse og kjærlighet .

“Fellesnevneren for mine kilder, Vigeland, Gormley og Ibsens Peer Gynt er hvordan de forteller historier om menneskets eksistens og livsløp, om tilknytningen til hverandre, og utforsker spenningen mellom alene og tilhørighet  I dette perspektiv har jeg funnet min inspirasjon!”

 

Leave a Reply